[Home]
- Recenze padů
- StepMania
- Czech DDR


Reporty z akcí
Fotky z akcí
- Videa

Dance Dance Revolution
DS 3DDX
- BeatMania
- DanceManiax
- DrumMania
- EZ2Dancer
- In The Groove
- In The Groove 2 PC
- Karaoke Revolution
- Keyboard Mania
- Para Para Paradise
- Percussion Master
- Pop'n Music
- Pump it Up
- Pump it Up Pro
- Technomotion

Songlists
Codes and unlocks
- S'Tsung
- Xsoft
- My Blog (Czech)
- My BEMANI Blog (English)
- UnlockedArcade

 

 

Reklama:

Dance Dance Revolution

Video DDR Single| ITG Double
Wat is DDR?
Dance Dance Revolution, of DDR werd voor het eerst getoond in 1998 in Japan. Deze game van konami is echter in ř řn opzicht totaal anders, het wordt gespeeld met je voeten.
Het eerste dat een DDR speler nodig heeft is een dansmat om het te kunnen spelen. Op deze dansmat (of arcade-platform) vind je vier pijlen, naar boven, onder links en rechts. Wanneer het spel begint, ziet de speler dan ook slechts vier witte, op de beat-knipperende pijlen bovenaan het scherm. Enkele momenten later verschijnen er gekleurde pijlen onderaan het scherm die zich naar boven bewegen en net wanneer deze pijlen zich bij de bijhorende witte pijl voegen, moet de speler deze indrukken met zijn/haar voeten.

Natuurlijk blijft het niet gewoon bij enkelvoudige pijlen, ook zijn er de "jumps", welke bestaan uit twee pijlen die gelijktijdig ingedrukt moeten worden. Het derde en laatste type van pijl is de "freeze", wanneer deze verschijnt moet de speler de pijl ingedrukt blijven houden, tot ze weer verdwijnt.
Omdat niet alle liedjes even snel gaan, wordt er ook gesproken van de BPM "beat per minute". Een liedje met een BPM van boven de 150 wordt als snel beschouwt, terwijl BPM van onder de 140 weer als traag gezien worden. Ook is de BPM van een liedje geen vast gegeven, de snelheid van de pijlen kan middenin het liedje veranderen, of zelfs gewoon stoppen. Ook kan deze door de speler zelf aangepast worden. ( Zo kan je een liedje tot 8x zo snel spelen als het origineel.)
De verschillende manieren om het spel te spelen zijn: Single mode (1 speler), double mode (waarbij 1 speler op twee matten tegelijk speelt), Versus mode (2 spelers), challenge mode, nonstop mode en solo-mode.


De verschillende spelniveaus zijn: Beginner, Light, Standard (Trick), Heavy (Maniac) en challenge (oni). Ook wordt het spelniveau weergegeven met een aantal voetjes, van 1 tot 12. (waarvan er slechts de eerste 10 worden weergegeven op het scherm) 9-voeters worden al "catas" genoemd, afkomstig van het woord "catastrophe". Ook heeft elk liedje een soort van vijfhoek die je op het scherm kunt zien. In elk van de hoeken van deze vijfhoek staan de woorden: voltage, freeze, air, chaos en stream, welke ook op hun manier de moeilijkheidsgraad weergeven. Voltage geeft het aantal pijlen in het liedje weer (dit kan meer dan 100 zijn), freeze het aantal freeze-pijlen en Air het aantal jumps. Chaos geeft weer of de pijlen erg meegan op de beat van het nummer en stream of er veel herkenbare patronen in de volgorde van de pijlen zitten. (NB: vaak is deze vijfhoek het beste hulpmiddel om te zeggen og het een moeilijk liedje is.)


Als je het spel speelt zul je ook merken dat de score per pijl afhangt van hoe goed je ze hebt ingedrukt. Perfect, great en good leveren punten op, terwijl boo niet goed genoeg is en miss natuurlijk wil zeggen dat je de pijl gemist hebt. (ook kan je af en toe "marvelous" krijgen, welke nog beter dan perfect is.)
Na enkele perfects en greats krijg je een combo, welke stopt zodra je weer begint te missen. Wanneer je het řcht niet goed doet, zul je merken dat de energie-lijn bovenaan het scherm steeds kleiner wordt, als deze leeg is, heb je verloren. (failed)
Zoals je kunt zien, is de basis van het spel simpel genoeg.

 

 

Datum poslední modifikace:
-00:00 29/11/2010